ΔΕΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΑ

Τι μας εμποδίζει να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, το περιβάλλον μας ή εμείς οι ίδιες;

Είσαι από τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν οικειοθελώς όλη την ευθύνη για τα πράγματα που τους συμβαίνουν (συχνά και για τα πράγματα που συμβαίνουν σε άλλους) ή έχεις την τάση να κατηγορείς για τα πάντα τους γύρω σου, το περιβάλλον, την κοινωνία, τον τρόπο με τον οποίο είναι φτιαγμένος ο κόσμος σήμερα; Θεωρείς ότι όλοι μας έχουμε ως άτομα τη δυνατότητα να καθορίσουμε το παρόν και το μέλλον μας ή πιστεύεις περισσότερο ότι οι καταστάσεις αλλάζουν μόνο μαζικά και πως για να βελτιωθεί η ζωή της καθεμιάς πρέπει να συμβούν τεράστιες μεταβολές που εσύ δεν μπορείς να προκαλέσεις;

Εμείς στο Women On Top πιστεύουμε ότι συμβαίνουν και τα δύο, γι’ αυτό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Dixan που μέσα από το βασικό του επικοινωνιακό μήνυμα “Δες τη ζωή καθαρά”, γίνεται ο σύμμαχος που χρειάζεσαι για να ορίσεις τις κατάλληλες προτεραιότητες και να βελτιώσεις αισθητά την καθημερινότητά σου -και όχι μόνο. Φυσικά και η ζωή που ζούμε, οι πεποιθήσεις μας, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας επηρεάζονται σημαντικά από την κοινωνία και το περιβάλλον μας -ακόμα και το ποιοι είμαστε, το αν έχουμε την αυτοπεποίθηση ή τα εφόδια για να αντισταθούμε στις δυσκολίες, έχει να κάνει με το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε. Πιστεύουμε, ωστόσο, επίσης, ότι η καθεμιά και ο καθένας από εμάς έχει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, τη δύναμη (και, αν θέλεις, και την ευθύνη) να συμβάλει με το δικό του πετραδάκι στο να βρεθεί η λύση που πιστεύει πως χρειάζεται για κάθε εμπόδιο της ζωής. Πιστεύουμε πως, ακόμα κι αν δεν είμαστε εμείς υπεύθυνες για την κατάσταση που έχουμε τώρα μπροστά μας, είμαστε σίγουρα ικανές, να φέρουμε με το παράδειγμα, με τη στάση μας, με τις αποφάσεις μας, μία θετική αλλαγή που δε θα επηρεάσει μόνο εμάς, αλλά και ένα σωρό άλλους ανθρώπους γύρω μας.

Ακόμα κι αν δεν είμαστε εμείς υπεύθυνες για την κατάσταση που έχουμε τώρα μπροστά μας, είμαστε σίγουρα ικανές, να φέρουμε με το παράδειγμα, με τη στάση μας, με τις αποφάσεις μας, μία θετική αλλαγή.

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή σε μία δύσκολη επαγγελματική κατάσταση: μπορεί να έχεις μείνει άνεργη ή να έχεις αναγκαστεί να συμβιβαστείς με μία δουλειά που δε σου ταιριάζει. Μπορεί να μην πληρώνεσαι αρκετά ή να υφίστασαι άσχημη μεταχείριση από τους συναδέλφους ή τον εργοδότη σου. Και για όλα αυτά σίγουρα δεν ευθύνεσαι μόνο εσύ. Μπορείς, όμως, να μεταθέσεις όλη την ευθύνη για το μέλλον σου στο σύστημα ή στο περιβάλλον; Ή θα μπορούσες να κάνεις ένα μικρό βήμα την ημέρα για να επενδύσεις στην επανεκπαίδευσή σου, να αναζητήσεις ένα καλύτερο μέλλον, να φτιάξεις μία δική σου επιχείρηση, να ενεργοποιηθείς σε κάποιο διαφορετικό τομέα της ζωής σου, προσκαλώντας και άλλους αξιόλογους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην προσπάθειά σου ή να ωφεληθούν από αυτήν;

Εξαρτάται από το αν πιστεύεις ότι οι μεγαλύτερες διαδρομές είναι φτιαγμένες από μικρά βήματα και ότι οι κυματισμοί από ένα βότσαλο που πέφτει στη λίμνη μπορούν πιο εύκολα απ’ ό,τι φανταζόμαστε να φτάσει μέχρι τις ακτές της.

Εμείς το πιστεύουμε ακράδαντα!

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan