ΔΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΑ

Εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Θα πίστευες ποτέ, όταν ήσουν ακόμα 16 ή 18 ή 20 ετών, ότι μπορεί να περάσουν πέντε ή δέκα ή και είκοσι χρόνια ακόμα και να μην έχεις καταλήξει στο τι θέλεις να γίνεις όταν θα μεγαλώσεις (ή όταν θα μεγαλώσεις λίγο ακόμα); Θα ήθελες να κοιμάσαι και να ξυπνάς με τη σιγουριά ότι γνωρίζεις πού θέλεις να πας, για ποιο λόγο θέλεις να δουλεύεις, ποια ταλέντα σου πρέπει να αξιοποιείς κάθε στιγμή;

Ε, λοιπόν, σου έχουμε νέα:

Το πρώτο, όσο κι αν μαθαίνουμε από μικρά να μην το πιστεύουμε, είναι σχεδόν απαραίτητο. Και το δεύτερο, όσο κι αν μαθαίνουμε από μικρά ότι σπάνια γίνεται, είναι εφικτό.

Τα δύο πράγματα που αξίζει να συνειδητοποιήσεις στην προσπάθειά σου να ανακαλύψεις τη δουλειά των ονείρων σου είναι τα εξής:

  1. Η απάντηση για το ποιος είναι ο ιδανικός επαγγελματικός προορισμός για σένα μπορεί να προέλθει μόνο από σένα και
  2. Η απάντηση αυτή μπορεί να αλλάζει στη διάρκεια της ζωής σου και η διαδικασία του να την ανακαλύψεις ίσως και να μην τελειώσει ποτέ.

Και αυτά τα δύο πράγματα δεν είναι τόσο αρνητικά όσο φαντάζεσαι.

Ναι, είναι δύσκολο και πολλές φορές απογοητευτικό να ανακαλύπτεις ότι έχεις περάσει χρόνια σε μία δουλειά που δε σου ταιριάζει ή να συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει κανένας μαγικός αλγόριθμος που να μπορεί να σου υποδείξει την τέλεια θέση για το «σωστό» μέλλον. Θα ήταν πιο βολικό να μπορούσες να αναθέσεις τις αποφάσεις αυτές σε κάποιον άλλον και, όταν τις πάρεις, να έχεις τακτοποιηθεί για μια ζωή.

Δεν είναι όμως πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό να ανακαλύπτεις κάθε μέρα τις δυνατότητες και τα θέλω σου; Δεν είναι πιο συναρπαστικό να συγκεντρώνεις στοιχεία από τα πράγματα που σου αρέσουν, από αυτά στα οποία είσαι καλή, από τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω σου και τις τάσεις της αγοράς εργασίας και να τα συνδυάζεις όλα αυτά για να καταλήξεις στο τι ταιριάζει περισσότερο σε σένα κάθε στιγμή;

Κυρίως, όμως, θα χρειαστεί να ζητήσεις τη βοήθεια του ίδιου σου του εαυτού, ώστε να σου αποκαλύψει τα πιο κρυφά του «θέλω», να κάνει υπομονή τις στιγμές που η αναποφασιστικότητα σε καθηλώνει, να δοκιμάσει καινούρια πράγματα που πάντα έχουν να σου προσφέρουν κάτι για το μέλλον και να μην κουραστεί να προχωράει ποτέ.

Στην προσπάθεια αυτή, φυσικά και μπορείς (χρειάζεται τις περισσότερες φορές) να ζητήσεις βοήθεια. Μπορείς να απευθυνθείς σε γυναίκες ή άντρες που έχουν πίσω τους μια σημαντική επαγγελματική πορεία και να τους ζητήσεις να γίνουν μέντορές σου, προκειμένου να σου ανοίξουν ένα παράθυρο προς έναν κόσμο που δε γνωρίζεις ακόμα. Μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον coach που θα σε καθοδηγήσει στο να εντοπίσεις τα σημαντικότερα ταλέντα και τις αξίες σου, ώστε να τα συνδυάσεις με τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται και την κατεύθυνση που σκέφτεσαι να πάρεις. Μπορείς να ζητήσεις την υποστήριξη ενός συμβούλου σταδιοδρομίας, που θα σου δώσει πιο τεχνικά στοιχεία για να σε βοηθήσει στην αναζήτηση και την αξιολόγηση των επιλογών σου.

Γιατί πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψεις το ιδανικό επάγγελμα για σένα -αρκεί να την αρπάξεις! Πώς; Έλα να κάνουμε το πρώτο βήμα μαζί, στο φετινό Summer Camp του Women On Top, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Dixan, από τις 17-28 Ιουνίου 2019. Αν θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να διεκδικήσεις κι εσύ μία θέση στα σεμινάρια και να γίνεις εξπέρ στη διαχείριση του χρόνου σου (και όχι μόνο), αναζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan