ΔΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΑ

Δες το σπίτι σου καθαρά και βελτίωσε τη ζωή σου μέσα σε αυτό

Ζεις στον 21ο αιώνα όμως… ζεις πραγματικά;

Η εξέλιξη μέσα στα χρόνια και η σύγχρονη εποχή στην οποία ζεις, στην ουσία δεν σε εξελίσσει, αντίθετα το πραγματικό νόημα της ζωής χάνεται πίσω από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και τη μεγάλη γκάμα των ρόλων που αναγκάζεσαι να υποδυθείς για να ανταπεξέλθεις... Πού βρίσκεται ο πραγματικός σου εαυτός;  Πού βρίσκεται ο χρόνος σου; Τα θέλω σου; Αυτά που σε ευχαριστούν πραγματικά; Που βρίσκεται ο χώρος σου; Αφιέρωσες ποτέ λίγο χρόνο για να αλλάξεις ορισμένα πράγματα ή συνήθειες στον προσωπικό σου χώρο, όπως είναι το σπίτι σου; Το σπίτι σου! Το «ησυχαστήριο» το δικό σου και των αγαπημένων σου!

 

Δες το σπίτι σου καθαρά, ανανέωσε το και μετάτρεψε το σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Ηρεμία, αρμονία, χαλάρωση, ισορροπία είναι ό,τι χρειάζεσαι στον χώρο σου.

Κάνε τη ζωή σου εύκολη τις ώρες που βρίσκεσαι εκεί με τους παρακάτω τρόπους.

 

1. Φέρε τη φύση στο σπίτι σου

 Αγόρασε ή μάζεψε φρέσκα λουλούδια για να στολίζεις τα βάζα σου!Θα νιώσεις ανανέωση και αισιοδοξία!

 

2.´Αγγιξε την απαλότητα

Χρησιμοποίησε υφάσματα από φυσικά υλικά με μαλακή υφή και παστέλ αποχρώσεις. Θα αισθανθείς αρμονία και χαλάρωση!

 

3. Ανανέωσε την ατμόσφαιρα του μπάνιου σου

Αντικατάστησε τα μικροαντικείμενα και τα διακοσμητικά στοιχεία του μπάνιου σου.

Ο ανανεωμένος χώρος θα σε εμπνεύσει να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και πιθανόν να κάνεις ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια!

 

4. Δημιούργησε νέες γωνιές

Ανακάλυψε και δημιούργησε μια γωνιά διαβάσματος ώστε να θέλεις να κάθεσαι εκεί να διαβάζεις βιβλία. Φαντάσου τον εαυτό σου τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, να ταξιδεύεις στις σελίδες του βιβλίου σου!

 

5. Επιδίωξε την αντίθεση στοιχείων στη διακόσμηση των χώρων σου

Διάλεξε στοιχεία αντίθετα μεταξύ τους όπως έντονες και απαλές αποχρώσεις, μαλακά υλικά μαζί με σκληρά υλικά, φωτεινά αλλά και σκοτεινά διακοσμητικά στοιχεία, μπλεγμένα στις σωστές αναλογίες. Θα πετύχεις την αίσθηση της ισορροπίας!

 

6. Δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους σε όλο το σπίτι

Δημιούργησε μικρούς έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ώστε να τακτοποιείς τα πράγματά σου εύκολα και γρήγορα. Έτσι, κάθε πράγμα θα έχει τη θέση του και θα ξέρεις εύκολα και γρήγορα πού βρίσκεται το κάθε τι. Θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο για σένα και τους αγαπημένους σου!

 

7. Απόφυγε τα σημεία στοίβαξης

Μην συγκεντρώνεις πράγματα που δεν χρησιμοποιείς συχνά ή και ποτέ σε συγκεκριμένα σημεία ή δωμάτια. Δημιουργούν ένταση και σύγχυση! Πέταξε τα ή χάρισέ τα, αν δεν τα χρησιμοποιείς καθόλου.

 

Αλεξάνδρα Στεριώτη, Interior designer
http://intus.gr/
http://souveristico.blogspot.gr/

 

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan