Δες τη ντουλάπα σου ακόμα πιο καθαρά

Ξεκαθάρισε τη ντουλάπα σου!

Όλα ξεκινούν από την ντουλάπα σου.

Η κάθε μέρα, μια συνέντευξη για δουλειά, ένα ραντεβού. Η ντουλάπα σου είναι η εικόνα σου. Είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την ντουλάπα σου είναι ο ίδιος με εκείνον που αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου. Τα ρούχα που έχεις, ο τρόπος που τα τακτοποιείς, τα χρώματα που φοράς. Τι, δεν με πιστεύεις; Για σκέψου το.

Άνοιξε την ντουλάπα σου. Τι βλέπεις; Είναι όλα τακτοποιημένα, οργανωμένα, βλέπεις ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση, βλέπεις σύνολα που το στυλ τους αντιπροσωπεύει αυτό που θα ήθελες να είσαι ή βλέπεις ακαταστασία, χρώματα μουντά που σου προκαλούν δυσφορία, ρούχα κατεστραμμένα που δεν σου κάνουν πια και σύνολα που δεν ανήκουν στην ζωή που θα ήθελες να έχεις; 

Δες την ντουλάπα σου καθαρά, διάβασε τα μηνύματα που έχει να σου δώσει, και ζήσε την ζωή που θες.

Ξεκίνα την μέρα σου από μια ντουλάπα που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα, θα αποπνέει εμπιστοσύνη για τον εαυτό σου και θα σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση.

Οργάνωσε την ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Όλα έξω

Το πρώτο βήμα για μια οργανωμένη ντουλάπα είναι μια άδεια ντουλάπα. Βγάλε όλα σου τα ρούχα και συγκέντρωσε τα σε ένα σημείο. Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Μόνο έτσι θα διαπιστώσεις πόσα ρούχα έχεις πραγματικά. Επίσης έτσι θα δεις τους χώρους της ντουλάπας σου, που είμαι σίγουρη ότι είχες ξεχάσει.

2. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Τώρα που η ντουλάπα σου είναι άδεια έχεις την ευκαιρία να την καθαρίσεις. Ένα πανάκι microfiber, λίγο νερό και καθαριστικό (ή το αγαπημένο σου απορρυπαντικό ρούχων) είναι αρκετά. Μην ξεχάσεις να την στεγνώσεις καλά.

3. “Declutter” ή αλλιώς ξεκαθάρισμα

Αυτή είναι μια διαδικασία πολύ προσωπική και απαιτεί χρόνο. Άνοιξε τα παράθυρα του χώρου που βρίσκεσαι, φτιάξε ζεστό καφέ (ή ένα ποτήρι λευκό κρασί), κάθισε οκλαδόν και ξεκίνα. Πιάσε ένα ένα τα κομμάτια που έχεις και ανακάλεσε το συναίσθημα που είχες την τελευταία φορά που το φόρεσες. Αν τα συναισθήματα σου δεν είναι μόνο θετικά, αν το ρούχο έχει φθορές, αν δεν σου κάνει ή δεν εφαρμόζει σωστά τότε δεν έχει θέση στην ντουλάπα σου. Ανακύκλωσε, χάρισε, δώρισε το…

4. Βρες ένα σπίτι για κάθε κατηγορία

Χώρισε τα ρούχα σου σε κατηγορίες (π.χ. παντελόνια, μπλούζες κτλ) και υπολογίζοντας την ποσότητα τους αποφάσισε ποιο είναι εκείνο το σημείο στην ντουλάπα σου που θα γίνει σπίτι τους. Για παράδειγμα, τα jean θα διπλωθούν στο ράφι, και τα σακάκι θα μπουν στο πάνω φύλλο της ντουλάπας.

5. Φτιάξε την δική σου “boutique”

Διάλεξε όμορφες κρεμάστρες, τοποθέτησε τα ρούχα σου χρωματικά, αγόρασε ένα ωραίο αρωματικό, κρέμασε τα αξεσουάρ σαν σε βιτρίνα και διάλεξε όμορφα κουτιά για να διπλώσεις τα κασκόλ σου. Κάνε την ντουλάπα σου το αγαπημένο σου πολυτελές κατάστημα.

6. Δεσμεύσου

Η απόφαση να οργανώσεις την ντουλάπα σου είναι μια απόφαση που θα σου αλλάξει την ζωή. Και όπως και κάθε τι που κάνεις για σένα απαιτεί δέσμευση, έτσι και η οργάνωση. Αφιέρωσε 10 λεπτά απο την ημέρα σου να τακτοποιήσεις τα ρούχα της ημέρας. Επέστρεψε κάθε πράγμα στην θέση του. Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά… και θα με θυμηθείς.

 

«Κι αφού είδες τη ντουλάπα σου καθαρά, δες τη ζωή σου ακόμα πιο καθαρά, με τη μεγαλύτερη συσκευασία Dixan που θα σε βοηθήσει και στην οργάνωσή της.»

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan