Δες την καριέρα σου ακόμα πιο καθαρά

Ξεκαθάρισε την καριέρα σου

Αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στο σωστό σημείο επαγγελματικά; Προσπαθείς να βρεις τη θέση σου στον επαγγελματικό στίβο; Θεωρείς πως η καριέρα σου χρεάζεται ένα γερό ξεκαθάρισμα;

Παρακάτω θα βρεις τους πέντε βασικούς κανόνες που θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις το τοπίο.

1. Ανακάλυψε αν σου αρέσει αυτό που κάνεις

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να επιβεβαιώσεις ότι επαγγελματικά βρίσκεσαι εκεί ακριβώς που θέλεις. Αναρωτήσου αν σε κάνει ευτυχισμένη η επιλογή του freelance, αν ήταν αυτό που περίμενες το marketing, αν όταν από παιδί ήθελες να γίνεις δημοσιογράφος ονειρευόσουν ακριβώς αυτό που ζεις τώρα. Προσάρμοσε την ερώτηση όπως ακριβώς θέλεις εσύ.

Πολύ συχνά βλέπουμε μόνο τα γοητευτικά στοιχεία ενός επαγγέλματος αγνοώντας τις δυσκολίες ή τα μειονεκτήματα. Στην πορεία ανακαλύπτουμε ότι αυτά που δεν μας αρέσουν στη δουλειά μας είναι σημαντικά και καθορίζουν την επιτυχία και την προσωπική μας ευτυχία τελικά.

Αντίστοιχα, αν το σκεφτείς καλύτερα μπορεί να ανακαλύψεις ότι λατρεύεις τη δουλειά σου και πως ο κύριος σκοπός σου είναι να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερη.

2. Σκέψου τι θες να κάνεις

Αν καταλήξεις πως δεν είσαι στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι τότε θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και αν ανακαλύψεις από την αρχή τα ταλέντα σου, τις γνώσεις σου και τις δεξιότητές σου. Να βρεις τι είναι αυτό που σου φέρνει χαρά ώστε να το κάνεις οκτώ ώρες την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα. Και να το κάνεις να αξίζει.

3. Φτιάξε το όραμά σου

Όταν βρεθείς στο σημείο που πλέον είσαι σίγουρη ότι κάνεις αυτό που αγαπάς φτιάξε ή αναθεώρησε το όραμά σου. Βρες τη σωστή περιγραφή της δουλειάς σου και των στόχων σου. Ανακάλυψε τις αξίες σου ως επαγγελματία και πρόσθεσέ τις στην επαγγελματική σου καθημερινότητα.

4. Οργάνωσε τα σχέδια σου σε ένα πλάνο

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξεις ένα πλάνο. Να σημειώσεις τα βήματα σου ένα ένα ώστε να σκεφτείς πραγματικά τη στρατηγική σου σε κάθε σκαλοπάτι ξεχωριστά.

5. Πέταξε τις παλιές σου πεποιθήσεις και ξεκίνα

Και τώρα το πιο σημαντικό βήμα. Σκέψου μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσεις το σκεπτικό σου και τον τρόπο που προσεγγίζεις την καριέρα σου. Αναλογίσου μήπως συνεχίζεις να ακολουθείς παλιούς κανόνες και να βασίζεσαι σε τακτικές που πλέον δεν έχουν εφαρμογή. Το να αλλάξεις το mindset σου όσον αφορά έναν τόσο σημαντικό τομέα όπως η εργασία ίσως να είναι κάτι πραγματικά δύσκολο. Όμως ίσως να αξίζει να κάνεις μικρές αλλαγές στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι και χειρίζεσαι τα πράγματα. Μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές που αν και δεν θα έχουν μεγάλο ρίσκο, θα μπορεί να σε πείσουν για μεγαλύτερα βήματα.

«Κι αφού είδες την καριέρα σου καθαρά, δες τη ζωή σου ακόμα πιο καθαρά, με τη μεγαλύτερη συσκευασία Dixan που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις και τη ντουλάπα σου.»

 

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan