Δες τις σχέσεις σου ακόμα πιο καθαρά

Ξεκαθάρισε τις σχέσεις σου!

Δύσκολο κομμάτι της ζωής οι σχέσεις. Τοξικοί φίλοι, καταπιεστικοί συγγενείς, δύστροποι συνεργάτες, περίπλοκες σχέσεις με αγόρια και κορίτσια. Να αναλύσεις ή θα φτάσεις στην υπερανάλυση; Να ζητήσεις συγνώμη ή πρέπει να μείνεις εγωιστής; Να παραδεχτείς τα λάθη σου; Να έχεις απαιτήσεις από τους ανθρώπους ή να τους αφήσεις στην ησυχία τους; Είναι δύσκολο κομμάτι οι σχέσεις και μία καλή λύση να κάνεις decluttering μία στο τόσο.

1. Βγάλε τους τοξικούς ανθρώπους από το κινητό/social/ζωή σου

Είναι το πρώτο και το δραστικό που θα κάνεις. Θα εντοπίσεις τους ανθρώπους που σε ενοχλεί η συμπεριφορά τους χωρίς να φιλτράρεις αν είσαι αντικειμενική ή όχι. Αν η επίδρασή τους σε απασχολεί αρνητικά δεν χρειάζεται να το αναλύσεις πολύ. Προσπάθησε μόνο να μην είσαι αυστηρή και να μην επηρρεαστείς από μεμονωμένα περιστάτικα. Σβήσε από το κινητό σου τηλέφωνα ανθρώπων που δεν έχετε μιλήσει την τελευταία πενταετία . Μετά αφιέρωσε μερικές ώρες για να επαναξιολογήσεις τους ανθρώπους που εμφανίζονται στα social media σου. Τέλος σκέψου να πεις μερικά όχι σε ανθρώπους που θες να αποφύγεις έναν ακόμα –βαρετό- καφέ μαζί τους και εκείνη την ώρα χρησιμοποίησε τη για να δεις έναν πραγματικά καλό φίλο που δεν έχεις συναντήσει εδώ και καιρό.

2. Μίλα ανοιχτά για τα συναισθηματά σου

Ένα σημαντικό βήμα για ισορροπημένες και ξεκάθαρες σχέσεις είναι να μιλάς ανοιχτά στους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σου. Να εκφράζεις τα παράπονα σου, να ζητάς συγγνώμη και να λες ευχαριστώ. Να μοιράζεαι τις σκέψεις σου κι όσα σε προβληματίζουν. Όσο εσύ μιλάς ανοιχτά τόσο θα εμπνέεις και τους ανθρώπους σου να κάνουν το ίδιο μαζί σου. Το αποτέλεσμα θα είναι ειλικρινές σχέσεις βασισμένες στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό. Αυτό είναι και το ζητούμενο μάλλον.

3. Παραδέξου τα λάθη σου και ζήτησε συγνώμη

Αναπτύσσοντας ένα βήμα ακόμα το παραπάνω, επικεντρώσου στο πόσο σημαντικό είναι να διορθώνεις τις πράξεις σου και να ζητάς συγνώμη όταν χρειάζεται. Να παραμερίζεις τον εγωισμό σου, να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να είσαι ειλικρινής με τη «συγγνώμη» σου. Αν την εννοείς κάθε φορά που τη λες θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να έχεις πετύχει ουσιαστικές σχέσεις.

4. Ξεκίνα τις ουσιαστικές σχέσεις

Είναι εύκολο να αναπτύξεις ουσιαστικές σχέσεις τελικά. Χρειάζεται σεβασμός, ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Αμοιβαιότητα, συμπαράσταση, κατανόηση. Διάλεξε να είσαι με εκείνους που σε εμπνέουν και γίνε ο άνθρωπος που εμπνέει τους άλλους. Αφιέρωσε χρόνο σε ανθρώπους με τους οποίους βρίσκεσαι στην ίδια σελίδα. Όμως μην επιμένεις να αναζητάς μόνο ανθρώπους που μοιάζουν σε σένα. Άφησε να μπουν στη ζωή σου διαφορετικοί άνθρωποι και απόλαυσε τις αντιθέσεις σας. Θα δεις τη ζωή απο διαφορετικές οπτικές κι αυτό μόνο πλεονεκτήματα έχει.

 «Κι αφού είδες τις σχέσεις σου καθαρά, δες τη ζωή σου ακόμα πιο καθαρά, με τη μεγαλύτερη συσκευασία Dixan που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις και τη ντουλάπα σου.»

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan