Δες τον ελεύθερό σου χρόνο ακόμα πιο καθαρά

Ξεκαθάρισε τον ελεύθερό σου χρόνο

Δουλειά, κοινωνικές υποχρεώσεις, γυμναστήριο, yoga, βόλτα τον σκύλο, κίνηση στους δρόμους, δέκα τετράγωνα γύρω γύρω μέχρι να παρκάρεις. Ουρά στο σουπερ μαρκετ, ουρά στην τράπεζα. Είναι κάποιες στιγμές που αναρωτιέσαι αν έχουν βγαλθεί όλοι να καταναλώσουν τον χρόνο σου. Κάτι σαν συνομωσία. Εσύ τι κάνεις;

1. Μείωσε τον χρόνο που κάνεις τις δουλειές του σπιτιού

Ένα πολύ ωραίο κόλπο για να μην σπαταλάς πολλές ώρες στις δουλειές του σπιτιού το σαββατοκύριακο είναι να αφιερώνεις κάθε μέρα από μισή ώρα να τακτοποιείς μερικά πράγματα. Έτσι, το σαββατοκύριακο θα έχεις πολύ λιγότερες δουλειές και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το σπίτι τακτοποιημένο. Άφηνε τα μεγάλα project καθαριότητας για μία ή δύο φορές τον μήνα.

2. Φίλτραρε τις προτάσεις των φίλων σου

Μην λες σε όλα ναι. Είναι ο πρώτος και απαράβατος κανόνας. Βάλε φίλτρο στις προτάσεις για βόλτες ή επισκέψεις. Συνάντησε τους ανθρώπους που έχεις πολύ καιρό να δεις, εκείνους που θες πολύ να συναντήσεις κι εκείνους που μπορεί να σε χρειάζονται. Αυτή θα πρέπει μία πρώτη τριάδα προτεραιότητας. Μετά και σύμφωνα με τον διαθέσιμο χρόνο σου όρισε πως θες να το διαχειριστείς και με ποιούς θες να περάσεις τα βράδια σου.

3. Βγάλε από τη ζωή σου τα hobbies που κάνεις πλέον από συνήθεια

Μην παίζεις τέννις αν δεν σου αρέσει πια. Μην πηγαίνεις στο μάθημα δημιουργικής γραφής επειδή δεσμεύτηκες. Σταμάτα να πλέκεις επειδή το συνήθισες και σταμάτα να σπαταλάς χρόνο σε ενδιαφέροντα που κάποτε μπορεί να σου άρεσαν αλλά πλέον τα κατέκτησες και τα κάνεις μόνο από συνήθεια. Χάνεις πολύτιμο χρόνο που μπορείς να διαθέσεις σε νέες δραστηριότητες.

4. Ξεκαθάρισε τις περιττές υποχρεώσεις που γεμίζουν την λίστα σου

Είναι tip-πρόκληση. Για αρχή η δυσκολία είναι να αναγνωρίσεις τις περιττές υποχρεώσεις. Βρες ποιά πράγματα είναι αυτά που κάνεις μέσα στη μέρα σου τα οποία δεν είναι απαραίτητο να τα κάνεις εσύ ή δεν είναι καν χρήσιμα να συμβούν. Παράδειγμα: Δεν χρειάζεται να πας στο σουπερ μαρκετ Σάββατο μεσημέρι αλλά μπορείς να παραγγείλεις όσα χρειάζεσαι από την προηγούμενη μέρα. Μετά, θα πρέπει τις αφαιρέσεις από τη λίστα σου. Πρέπει να αντικαταστήσεις συνήθειες χρόνων με νέες που θα σου αποφέρουν έξτρα ελεύθερο χρόνο να κάνεις μία μάσκα προσώπου ή να διαβάσεις το βιβλίο σου.

5. Ξεμπέρδεψε με τις βαρετές υποχρεώσεις από το πρωί

Βάλε σε μία σειρά τις δουλειές σου και ξεμπέρδεψε με τα δύσκολα και βαρετά από την αρχή. Αξιολόγησε τις υποχρεώσεις που σε αγχώνουν και λύσε τις από νωρίς ώστε να συνεχίσεις τη μέρα σου πιο ευχάριστα και πιο ανάλαφρα.

 

«Κι αφού είδες τον ελεύθερό σου χρόνο καθαρά, δες τη ζωή σου ακόμα πιο καθαρά, με τη μεγαλύτερη συσκευασία Dixan που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις και τη ντουλάπα σου.»

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan