Δες το Facebook σου ακόμα πιο καθαρά

Ξεκαθάρισε τους φίλους σου στο Facebook

Δεν είναι πραγματικά ενοχλητική η βαβούρα που συμβαίνει σε ένα Facebook feed. Στην πραγματικότητα δεν σε εμποδίζει, ούτε δυσκολεύει την καθημερινότητά σου. Όμως στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος μπορεί να θες να απαλλαγείς από όλες τις περιττές ‘’φασαρίες’’, όπως κι αυτή του να βλέπεις posts από ανθρώπους ή σελίδες που δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου και να γίνεις πιο επιλεκτική στις πληροφορίες που μοιράζεσαι για σένα.

1. Ξεκίνησε από τα εύκολα: οι φωτογραφίες σου

Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να ξεκαθαρίσεις το υλικό σου στο Facebook ξεκίνησε με το πιο εύκολο: Τις φωτογραφίες που έχεις μοιραστεί με τους φίλους σου αυτή την –πάνω κάτω- δεκαετία. Κράτησε μία δύο από το 2011 ή πιο πριν και άφησε όλες τις πρόσφατες που σου αρέσουν και σε εκφράζουν ή σου φτιάχνουν τη διάθεση.

2. Οι σελίδες που ακολουθείς

Ξεκαθάρισε τα like σου ώστε οι πληροφορίες που λαμβάνεις να είναι πράγματι από σελίδες που σε ενδιαφέρουν. Κάνε άφοβα τα unlike σου σε εταιρείες, οργανώσεις και brands που μπορεί να σε ενδιέφεραν πριν καιρό. Απαλλάξου από διαφημίσεις προιόντων, προβολή events και άρθρων που θα αγόραζες/πήγαινες/διάβαζεις πριν μερικά χρόνια και τώρα όχι.

3. Τα groups

Κάνε το ίδιο με τα groups. Ειδικά εκείνα που βρέθηκες χωρίς να το έχεις επιλέξει. Πάτησε το κουμπί ‘’αποχώρηση’’ χωρίς δεύτερη σκέψη.

4. Οι φίλοι σου

Το πιο δύσκολο κομμάτι. Είναι προσωπική υπόθεση αν θες να κρατήσεις μόνο όσους ανθρώπους έχεις γνωρίσει κάποια στιγμή ή μόνο τους στενούς φίλους σου. Ένας άγραφος κανόνας λέει πως αν θες να κάνεις ξεκαθάρισμα στη λίστα με τους online φίλους σου, τότε θα πρέπει να σβήσεις πρώτα όλους εκείνους με τους οποίους δεν έτυχε να μιλήσετε ποτέ. Μετά, αν θες να προχωρήσεις κάνε το με εκείνους που δεν έχετε μιλήσει για παραπάνω από μία τριετία. Όρισε εσύ το χρονικό διάστημα. Αυτό το bullet είναι προσωπικό.

5. Ειδοποιήσεις και reminders

Οδηγήσου στις ρυθμίσεις του προφίλ σου και απενεργοποίησε όλες εκείνες τις ειδοποιήσεις που σου τραβούν την προσοχή όταν δεν πρέπει. Αφαίρεσε υπενθυμίσεις που δεν είναι απαραίτητες και απόλαυσε ησυχία και πολύ περισσότερη διάρκεια της μπαταρίας του τηλεφώνου σου.

 

«Κι αφού είδες το Facebook σου καθαρά, δες τη ζωή σου ακόμα πιο καθαρά, με τη μεγαλύτερη συσκευασία Dixan που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις και τη ντουλάπα σου.»

Η Henkel δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του δημοσιευμένου άρθρου, κάθε παράπονο ή σχόλιο θα πρέπει να απευθύνεται στον συγγραφέα.
 Μοιράσου το
Νέα από το Dixan